SZKOŁA DLA RODZICÓW I WYCHOWAWCÓW

Cykl zajęć rozwijających umiejętności wychowawcze skierowany
do rodziców, opiekunów i wychowawców.

W imieniu  Stowarzyszenia Wspierania Edukacji i Rodziny „Źródła” mamy przyjemność zaprosić do  udziału w rekomendowanym programie pt: „Szkoła dla rodziców i wychowawców”.

Cykl spotkań adresowany jest do wszystkich rodziców, opiekunów i wychowawców dla których ważne jest świadome wspieranie dzieci w ich rozwoju oraz troska o dobre relacje w rodzinie.

„Szkoła…” daje możliwość refleksji nad własnymi zachowaniami w kontaktach z dziećmi. Stwarza warunki do ćwiczenia umiejętności takich jak: skuteczne porozumiewanie się, rozwiązywanie problemów, motywowanie do pożądanej aktywności, stawianie granic i stosowanie konsekwencji.

Zajęcia obejmują 10 spotkań i odbywają się w małych grupach (od 10 do 15 osób). Prowadzone są przez doświadczonych trenerów. W bieżącym roku z oferty mogą skorzystać rodzice, opiekunowie i wychowawcy z Aleksandrowa Łódzkiego, Głowna, Strykowa,  Łodzi, Zduńskiej Woli i Zgierza dzięki dofinansowaniu z Krajowego Biura Przeciwdziałania Narkomanii (ze środków Funduszu Rozwiązywania Problemów Hazardowych).

Zajęcia odbywać będą się od połowy września do początku grudnia br.

Kontakt w sprawie udziału w programie: stowarzyszeniezrodla@gmail.com

Koordynatorki projektu: Grażyna Kujawiak i Bożena Wolska